Добре дошли в нашия магазин!
Здравето на един клик разстояние!
  Категории

  0

   Категории

   Начало Статии

   Статии

   Собственикът на „Фортекс“ Георги Филипов за новите продукти, за новия мол на света и двата завода на компанията

   Постоянно въвеждаме нови препарати. Хит на пазара стана серията „Елакса“ – слабителни продукти с много щадящо за организма действие. Нововъведение за нашия пазар, а и за доста от страните на ЕС, е „Магне Д‘оро Ликуид“, течна форма на магнезий в стикове, при който използваме магнезиев цитрат, което го прави един от най-лесноусвоимите и с бързо действие магнезиеви препарати на пазара. Освен нови продукти модернизираме и усъвършенстваме и продукти, които са на пазара отдавна – например линията пробиотични продукти – „Пробиен“. В нея въведохме нова технология, Blister Protect Technology, която подобрява защитата на препарата по пътя му от контролираната среда на фабриката ни до пациента.

   Прочети още →

   Изцерителната сила на медицинските гъби

   Изцерителната сила на медицинските гъби


   Терапията с лечебни (витални) гъби води началото си от Азия. Най-често тя се прилага с цел модулиране на имунната система и подкрепа при ракови заболявания.

   Благоприятните ефекти на лечебните гъби обаче, не се изчерпват дотук. Известно е, че бета-глюканите и други активните вещества в състава им предлагат много по-широк спектър ползи:

   • проявяват силни антибактериални и противовирусни свойства

   • подобряват функциите на нервната система и укрепват емоционалното здраве

   • регулират нивата на глюкоза в кръвта

   • подпомагат сърдечно-съдовата система и регулират кръвното налягане

   • контролират нивата на хронично възпаление в организма

   • подпомагат детокс функциите на черния дроб

   Прочети още →

   Детоксикация и пречистване на организма

   Наистина ли имаме нужда от детоксикация и защо?

   Прочети още →

   Грижата за детския имунитет започва с правилния пробиотик!

   Грижата за детския имунитет започва с правилния пробиотик!


    

   Всеки родител иска да отгледа здрави и щастливи деца. Поддържането на детското здраве през зимата обаче, може да е по-трудно. Как се справяте вие с този проблем?

   Какви средства използвате, за да подсилите имунната система на децата си през зимата? Мултивитамини? Билкови продукти за имуностимулация? Витамин С и цинк? Със сигурност повечето не са включили пробиотиците към тази грижа, а това е сериозен пропуск!

   Прочети още →

   Грижи за очите – предпазете ги от преумора, трикове за блестящ поглед

   Блестящите очи са знак за добро здраве. Най-ефективният начин да запазите този блясък е да давате почивка на очите си с достатъчно сън и да не ги напрягате със слабо осветление или продължителна работа на компютър.

   Прочети още →

   Кои са най-ефикасните природни средства срещу подагра?

   Кои са най-ефикасните природни средства срещу подагра?


   Подаграта е широко разпространено ревматологично заболяване, което се причинява от високите нива на пикочната киселина в кръвта (хиперурикемия). Развива се когато пикочната киселина кристализира и кристалите започнат да се отлагат в ставите, сухожилията и околните тъкани. Най-често засегната (в около 50% от случаите) е метатарзофалангеалната става, която се намира в основата на палеца на крака.

   Подаграта може да се прояви и под формата на тофуси (подагрени възловидни образувания), камъни в бъбреците или уратна нефропатия.

   Хиперурикемията често е резултат от начина на живот. Тук основно влияние имат лошите хранителни навици. Прекомерната консумация на месо, тестени продукти и алкохол, както и липсата на движение са сред водещите фактори, които отключват проблема.

   Прочети още →

   Супер сила за детския имунитет с Алайв мултивитамини!

   Супер сила за детския имунитет с Алайв мултивитамини!

    

   Детската имунна система невинаги е добре подготвена за атаките на бактериите и вирусите. За да възстанови оптимално функциите си, тя се нуждае от укрепване с помощта на специални мултивитамини. Препоръчително е терапията с мултивитамини да стартира още в началото на есента, а не едва през най-студените месеци, за да има достатъчно време да се активира естествената защита срещу болестотворните патогени. 

   Прочети още →

   Мултипробиотик за жени – естествена защита за интимното здраве през лятото!

   Мултипробиотик за жени – естествена защита за интимното здраве през лятото!


    

   Циститът, вагиналните гъбички и бактериалната вагиноза са едни от най-разпространените „женски“ болести. Важна цел в процеса на лечението им е да не се допуска да хронифицират, но в най-рисковия за интимното здраве сезон – лятото, това лесно може да се случи. Всяко влизане в морето или в басейна, стоенето с мокър бански след излизане от водата, изпотяването в интимната област и дехидратирането на организма заради жегите – всички тези фактори провокират развитието на интимна инфекция.

   Прочети още →

   Хлорофил срещу неприятни телесни миризми и лош дъх!

   Хлорофил срещу неприятни телесни миризми и лош дъх!

    

   Понякога дори перфектната хигиена и специалните дезодоранти и антиперспиранти против изпотяване не потискат неприятните миризми. За съжаление с покачване на температурите и прекомерното изпотяване, проблемът се задълбочава. В тези случаи можем да доверим на хлорофила – мощен природен детоксикатор, който дезодорира тялото отвътре и ни помага да ухаем свежо в продължение на часове!

   Прочети още →

   Върнете си нормалния сън с мелатонин!

   Върнете си нормалния сън с мелатонин!

    

   Все повече хора се сблъскват с нарушенията на съня: трудности при заспиване, накъсване на съня през нощта или събуждане твърде рано сутрин. Най-често проблемите със съня са резултат от стрес, чести пътувания на далечни разстояния, работа на смени или напредване на възрастта. 

    

   Прочети още →
   Страница 1 от 3
   «1 2 3»

   Най-продавани