Добре дошли в нашия магазин!
Здравето на един клик разстояние!
  Категории

  0

   Категории

   Начало Статии

   Статии

   Грижи за очите – предпазете ги от преумора, трикове за блестящ поглед

   Блестящите очи са знак за добро здраве. Най-ефективният начин да запазите този блясък е да давате почивка на очите си с достатъчно сън и да не ги напрягате със слабо осветление или продължителна работа на компютър.

   Прочети още →

   Кои са най-ефикасните природни средства срещу подагра?

   Кои са най-ефикасните природни средства срещу подагра?


   Подаграта е широко разпространено ревматологично заболяване, което се причинява от високите нива на пикочната киселина в кръвта (хиперурикемия). Развива се когато пикочната киселина кристализира и кристалите започнат да се отлагат в ставите, сухожилията и околните тъкани. Най-често засегната (в около 50% от случаите) е метатарзофалангеалната става, която се намира в основата на палеца на крака.

   Подаграта може да се прояви и под формата на тофуси (подагрени възловидни образувания), камъни в бъбреците или уратна нефропатия.

   Хиперурикемията често е резултат от начина на живот. Тук основно влияние имат лошите хранителни навици. Прекомерната консумация на месо, тестени продукти и алкохол, както и липсата на движение са сред водещите фактори, които отключват проблема.

   Прочети още →

   Супер сила за детския имунитет с Алайв мултивитамини!

   Супер сила за детския имунитет с Алайв мултивитамини!

    

   Детската имунна система невинаги е добре подготвена за атаките на бактериите и вирусите. За да възстанови оптимално функциите си, тя се нуждае от укрепване с помощта на специални мултивитамини. Препоръчително е терапията с мултивитамини да стартира още в началото на есента, а не едва през най-студените месеци, за да има достатъчно време да се активира естествената защита срещу болестотворните патогени. 

   Прочети още →

   Мултипробиотик за жени – естествена защита за интимното здраве през лятото!

   Мултипробиотик за жени – естествена защита за интимното здраве през лятото!


    

   Циститът, вагиналните гъбички и бактериалната вагиноза са едни от най-разпространените „женски“ болести. Важна цел в процеса на лечението им е да не се допуска да хронифицират, но в най-рисковия за интимното здраве сезон – лятото, това лесно може да се случи. Всяко влизане в морето или в басейна, стоенето с мокър бански след излизане от водата, изпотяването в интимната област и дехидратирането на организма заради жегите – всички тези фактори провокират развитието на интимна инфекция.

   Прочети още →

   Хлорофил срещу неприятни телесни миризми и лош дъх!

   Хлорофил срещу неприятни телесни миризми и лош дъх!

    

   Понякога дори перфектната хигиена и специалните дезодоранти и антиперспиранти против изпотяване не потискат неприятните миризми. За съжаление с покачване на температурите и прекомерното изпотяване, проблемът се задълбочава. В тези случаи можем да доверим на хлорофила – мощен природен детоксикатор, който дезодорира тялото отвътре и ни помага да ухаем свежо в продължение на часове!

   Прочети още →

   Върнете си нормалния сън с мелатонин!

   Върнете си нормалния сън с мелатонин!

    

   Все повече хора се сблъскват с нарушенията на съня: трудности при заспиване, накъсване на съня през нощта или събуждане твърде рано сутрин. Най-често проблемите със съня са резултат от стрес, чести пътувания на далечни разстояния, работа на смени или напредване на възрастта. 

    

   Прочети още →

   Ензимите – важна част от режима при кето или палео диета!

   Ензимите – важна част от режима при кето или палео диета!

    

   Палео и кето диетите са едни от най-модерните и нпопулярни хранителни режими за редукция на теглото. Техните ефекти са най-добри когато се прилагат в комбинация със специални ензими.  

   Прочети още →

   Бял дроб, бронхи и синуси – формула за цялостна защита за дихателната система!

   Дихателната система е уязвима не само през най-студените месеци, когато простудните и инфекциозни заболявания са в своя пик. Животът в замърсена околна среда при завишени нива на фини прахови частици е друг фактор, който може да увреди дихателните органи. 

   Прочети още →

   Открийте силата на черния бъз в продукти Самбукус на Nature’s Way!

   Открийте силата на черния бъз в продукти Самбукус на Nature’s Way!


    

   Черният бъз е билка с хилядолетна история на употреба в народната медицина. Още Хипократ е познавал лечебните й свойства и е твърдял, че може да излекува всяко заболяване.

    Днес знаем, че най-съществени са ползите на черния бъз при отслабена имунна система и вирусни и бактериални инфекции. Те се дължат на активните нутриенти в плодчетата на черния бъз, най-важни сред които са антоцианините – антиоксиданти с мощни антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства.

   Прочети още →

   Маслото от черен кимион – със силни целебни и разкрасителни свойства!

   Черният кимион (Nigella Sativa) е растение с изключителни медицински качества. По света употребата му с лечебни и разкрасителни цели датира от хиляди години насам. Използвало се е още в Древен Египет при проблеми със стомаха, инфекции и простуда. Негови семенца са открити дори в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Древните записки разказват, че Нефертити също се е възползвала от уникалните му качества, за да поддържа красотата на кожата си. За него са писали и древните лечители Хипократ, Авицена, Гален. Черният кимион е описан и в Библията, а според пророка Мохамед, в черните му семенца може да се открие лек за всяка болест. В арабския свят го наричат „благословеното семе“.

   Прочети още →
   Страница 1 от 3
   «1 2 3»